Alte știri

Procurorul general al Statelor Unite a demisionat din funcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

William Barr, procurorul general al Statelor Unite, funcție care este echivalentă cu cea a unui ministru de justiție, și-a prezentat demisia, a anunțat luni președintele Donald Trump, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Între cei doi interveniseră tensiuni, după ce William Barr a spus că nu au fost dovezi că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie au fost fraudate, teză susținută de președintele în exercițiu, care a fost înfrânt de democratul Joe Biden.

Donald Trump menționase chiar posibilitatea de a-l demite pe William Barr, motivând că i-a ascuns că fusese deschisă o investigație pentru fraudă fiscală pe numele lui Hunter Biden, fiul competitorului său electoral.

Donald Trump a publicat pe Twitter scrisoarea de demisie a lui William Barr și a anunțat că adjunctul acestuia, Jeff Rosen, va fi procurorul general interimar al Statelor Unite începând din 23 decembrie, când demisia lui Barr devine efectivă.

Demisia lui William Barr intervine chiar în ziua în care Colegiul Electoral a confirmat votul popular și i-a acordat victoria în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie lui Joe Biden.

Mandatul actualului locatar de la Casa Albă se încheie la 20 ianuarie 2021.

NEWS ALERT // Colegiul Electoral a aprobat luni victoria democratului Joe Biden

loading...

Comments are closed.