Economic

Producătorii moldoveni cer un preț mai mare pentru comercializarea merelor! Răspunsul ministrului Agriculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În plin proces de strângere a roadei și procesare a fructelor, producătorii sunt îngrijorați de prețul scăzut oferit de procesatori. Pentru a se informa despre situație, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicoale Ciubuc a efectuat o vizită la fabrica de procesare a merelor din raionul Edineț, T.B.Fruit.

„În discuțiile cu managerul fabricii am vorbit despre așteptările producătorilor agricoli, despre prețul oferit pentru producția de mere și despre provocările în procesul de procesare a merelor”, a declarat Nicolae Ciubuc.

„Am primit asigurări, că în perioada imediat următoare va identifica soluții pentru ajustarea prețului la achiziționarea producției, astfel încât acesta să fie pe măsura așteptărilor agricultorilor”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Telegraph precizează că în acest an recolta de mere în Republica Moldova a avut o creștere semnificativă comparativ cu anii precendenți. În consecință se înregistrează un surplus de producție ceea ce face ca  prețul să scadă, lucru care îi afectează negativ pe producătorii de fruncte.

agricultorii cer un preț mai mare pentru comercializarea merelor, Răspunsul ministrului Agriculturii, nicolae ciubuc, guvernul filip pdm, partidul democrat, parlament candu,

loading...

Comments are closed.