Alte știri

Producătorii și procesatorii din partea de sud a țării vor avea posibilitate de a verifica materia primă într-un laborator performant

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vladislav Cotici, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a efectuat astăzi o vizită la Laboratorul de Încercări sănătatea plantelor, calitatea produselor de origine animală și non-animală din raionul Cahul.

”Laboratorul are misiunea să faciliteze activitatea producătorilor din zona Sud, prin faptul că va permite efectuarea unui șir de teste primare la nivel regional pentru produsele de origine vegetala și animală și asigurarea măsurilor de autocontrol. Testele mai complexe urmează să fie realizate de către Laboratorul Central Fitosanitar pentru produsele de origine vegetală și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară din Chișinău pentru produsele de origine animală, iar laboratoarele regionale vor asigura recepționarea si transmiterea acestora spre Laboratoarele centrale de referință”, a declarat Vladislav Cotici.

”Se propune ca laboratorul să presteze servicii atât pentru Agenții economici, îndeosebi cei din partea de sud a tării, pentru toate tipurile de produse alimentare, cât și servicii pentru asigurarea Programelor de monitorizare de Stat privind criteriile microbiologice în produse alimentare și monitorizarea reziduurilor. Astfel, producătorii, procesatorii din partea de sud a țării vor avea posibilitate de a verifica materia primă, cât și produsele, într-un laborator performant, dotat și aproape de casă” a mai spus Director General.

Laboratorul a fost construit cu suportul proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (#MAC_P).

loading...

Comments are closed.