Economie

Producătorul auto Opel, obligat de Germania să recheme în fabrică peste 54 de mii de automobile! Iată cauza

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a cerut Opel să recheme de pe piaţă automobile Adam şi Corsa cu motoare pe benzină deoarece emisiile acestora depăşesc limitele admise, potrivit The Telegraph.

Emisiile de oxid de nitrogen ale modelelor Adam şi Corsa depăşesc cu mult limitele admise, în condiţii reale de trafic. Ordinul autorităţii de reglementare se referă la 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 sunt în Germania.

O evaluare a calităţii automobilelor Opel a arătat că aşa-numitul control Lambda la unele modele Adam şi Corsa fabricate în 2018 şi 2019 nu este suficient de solid la viteze mari, a declarat un purtător de cuvânt al Opel. Asta înseamnă că maşinile care circulă peste 50.000 de kilometri ar putea depăşi nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viaţă, a explicat reprezentantul companiei.
 
Opel a început să informeze clienţii, acum două luni, pentru actualizarea softurilor maşinilor afectate, a explicat purtătorul de cuvânt într-un email. Producătorul auto a anunţat anterior că procuratura din Frankfurt investighează nivelul emisiilor automobilelor diesel şi că Opel cooperează cu autorităţile.
Image result for many opel
loading...

Comments are closed.