Alte știri

Produse de uz fitosanitar, transportate în lipsa actelor de proveniență, depistate într-un microbuz, pe traseul național Cotiujeni-Briceni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Produse de uz fitosanitar, transportate în lipsa actelor de proveniență, au fost depistate în compartimentul marfar al unui microbuz. Documentat este un conațional în vârstă de 55 de ani. Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 2 iunie curent, de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu au acționat  în baza unei informații operative pe traseul național Cotiujeni-Briceni. Astfel, a fost stopat un mijloc de transport de model Mercedes D 609. După verificarea actelor, conducătorului auto i-a fost solicitat să deschidă ușile din spate ale mașinii.

În timpul controlului s-au depistat produse de uz fitosanitar în asortiment, pentru care șoferul nu deținea niciun act de însoțire sau proveniență. Ca urmare, peste 40 de litri și șase kilograme de soluții destinate tratării culturilor agricole au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a subdiviziunii instituției de frontieră. Conform inscripțiilor indicate, acestea sunt de origine ucraineană și spaniolă însă fără detaliile privind importatorul național. Din cercetările primare, bunurile ar fi valorificate în sumă de o sută de mii de lei.

În continuare polițiștii de frontieră întreprind acțiuni de investigații pentru a stabili toate circumstanțele referitoare la incident. În urma rezultatelor și testelor de laborator se va face încadrarea juridică a faptei.

loading...

Comments are closed.