Social

Produsele moldovenești promovate la o expoziție din Tokyo

Pinterest LinkedIn Tumblr

12 întreprinderi vinicole, trei companii producătoare de miere şi două companii producătoare de fructe uscate şi nuci îşi vor prezenta produsele la o expoziţie la Tokyo pe 18 decembrie.

Surse din cadrul Ambasadei Moldovei în Japonia au comunicat pentru INFOTAG că expoziţia urmăreşte să promoveze vinurile de calitate şi produsele vitivinicole, mierea, nucile şi fructele uscate pe piaţa japoneză, transmite TVR Moldova.

Scopul expoziţiei este de a facilita contactele directe între producători şi noi potenţiali importatori japonezi, precum şi de a-i familiariza cu bunuri de înaltă calitate din Moldova. Pe piaţa niponă există o tendinţă clară de creştere a exporturilor vinurilor de calitate moldoveneşti. Statisticile arată că, în anul 2016, Republica Moldova a exportat 106 mii litri de vin în Japonia, plasându-se pe locul 17, în creştere cu 11% faţă de anul 2015„, a spus Ambasadorul Moldovei în Japonia, Vasile Bumacov.

Potrivit lui, „alegerea companiilor a fost discutată la nivel naţional cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO)„.

Ne bucurăm că avem posibilitatea să organizăm în Japonia această primă ediţie a campaniei de promovare, în colaborare cu MIEPO, şi sperăm ca acţiunile de agest gen să devină tradiţionale. Participanţi au selectat la discreţia lor vinurile pe care le consideră cele mai reprezentative şi competitive pe piaţa Japoniei. Noi am sugerat să se acorde atenţie vinurilor roşii, acestea fiind mai populare în Japonia„, a spus Ambasadorul.

Diplomatul a mai spus că în cadrul evenimentului va fi organizat un seminar de prezentare a Moldovei.

La seminar, reprezentanţii Republicii Moldova vor vorbi despre sectorul agrar al ţării, despre viticultură şi vinificaţie, precum şi vor organiza o degustare de vinuri şi produse alimentare. Participanţii vor putea nu numai să se familiarizeze cu calitatea produselor, ci şi să gustă bucate naţionale. La expoziţie sunt invitate peste 200 de companii care importă vinuri şi produse vitivinicole, Guvernul Japoniei şi agenţii internaţionale„, a menţionat Bumacov.

Evenimentul este organizat la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al MIEPO şi Ambasada Moldovei în Japonia.

loading...

Comments are closed.