Alte știri

Programul național „Un doctor pentru tine” și-a reluat activitatea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu ziua de ieri, 3 februarie 2020, echipele mobile din cadrul Programului „Un doctor pentru tine” și-au reluat activitatea. Scopul este de a ajunge în toate raioanele țării, anunță ministrul Sănătății și Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Programul „Un doctor pentru tine” își propune să asigure cu servicii medicale, populația din localitățile rurale, unde din păcate, se duce lipsă de specialiști.

Deocamdată, pentru anul precedent, programul „Un doctor pentru tine” are rezultate încrezătoare, datele ministerului ne spun că:

  • Echipa radiologică mobilă a consultat 54.893 persoane, dintre care, la 494 persoane au fost depistate modificări sugestive pentru procese pulmonare și au fost referiți la Institutul Oncologic pentru investigații suplimentare și tratament;
  • Echipa digitală mobilă de screening mamar a consultat 14.171 femei și au depistat 52 de cazuri de cancer mamar și peste 253 de tumori benigne. Femeile au fost imediat plasate în tratament specific;
  • Echipa stomatologică mobilă a acordat asistență medicală la circa 8206 copii;
  • Echipa de specialiști, precum: endocrinologi, oftamologi, cardiologi, etc, au ajuns în 19 raioane și au consultat peste 12.375 de pacienți, cu diverse maladii.

„N-o să exagerez cînd o să afirm că, datorită echipelor mobile de medici, s-a intervenit la timp în cazul unor maladii grave și au fost salvate vieți omenești.”, subliniază Viorica Dumbrăveanu, într-o postare pe facebook.

Citește și: Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi: : „Nu voi permite închiderea școlilor pentru copii cu nevoi speciale”

loading...

Comments are closed.