Social

Programul „Prima Casă” a ajutat 2282 de moldoveni să își procure propria locuință! Statul a oferit garanții de circa 600 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 2 282 de moldoveni și-au procurat locuințe în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă”. Aceștia au accesat credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanțiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Din cei 2 282 beneficiari, 1 648 sunt familii tinere, iar 634 sunt tineri necăsătoriți. Dintre aceștia, 312 de beneficiari primesc compensații în cadrul Programului „Prima Casă 2”. Statul acoperă până la 50% din valoarea creditului pentru angajații în cadrul instituțiilor bugetare, conform pachetului „Prima Casa 2”.

De asemenea, 669 de beneficiari și-au procurat locuințe în cadrul Programului „Prima Casă 3”, care este destinat familiilor cu copii. Statul achită 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobânzile.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului guvernamental este de 59,94 m.p.

Circa 2 130 de locuințe procurate prin intermediul Programului sunt localizate în localitățile urbane, iar 152 de locuințe sunt amplasate în localitățile rurale.

În prezent, Guvernul a anunțat că pregătește lansarea Programului „Prima Casa 4”, destinat angajaților din sectorul privat. De acest program vor beneficia angajații din sectorul privat, cărora statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului „Prima Casă”. Compensațiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului beneficiarului.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat pe 26 martie 2018.

loading...

Comments are closed.