Alte știri

PROIECT APROBAT // Dreptul la pensie va putea fi solicitat prin procură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a aprobat, în ședința de joi, 16 iulie, proiectul de lege pentru modificarea articolului 31 din Legea privind sistemul public de pensii, în ambele lecturi, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Potrivit proiectului, cererea de pensionare și actele necesare se vor depune la organul teritorial de asigurări sociale de către reprezentatul, desemnat de solicitant prin procură.

Autorii menționează că necesitatea aprobării modificărilor rezultă din multiplele adresări ale cetățenilor, care din cauza stării precare de sănătate nu pot depune personal cererea și actele necesare în vederea realizării dreptului la pensie.

Numeroase sesizări în acest sens au venit și de la cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, care, în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

În prezent, cererea de pensionare și actele necesare se depun de persoana care a obținut dreptul la pensie la organul teritorial de asigurări sociale de la locul de domiciliu.

Citește și: Strada Albișoara intră în reparație: Inițial va fi înlocuită rețeaua de apeduct

loading...

Comments are closed.