Proiect așteptat de-o viață în raionul Orhei: Va fi renovat un drum care asigură conexiunea a trei sate cu centrul raional

Un nou proiect de infrastructură a demarat în cadrul programului lansat de Ilan Șor „Orhei – raion de vis”. Este vorba de reparația capitală a unui drum cu lungimea de 2,5 kilometri, care asigură conexiunea a satelor Bulăiești, Mârzaci și Mârzești cu centrul raional. Localnicii spun că au așteptat aceste lucrări de zeci de ani și speră că noul drum le va deschide calea spre dezvoltare.

Primarul satului Bulăiești, Maria Matus, speră că, odată cu finalizarea noului drum, viața în cele trei sate se va schimba cardinal și vor deveni atractive pentru tinerele familii. „Noi avem locuri foarte frumoase, zonă turistică, și acest drum oferă multe oportunități pentru dezvoltarea satelor noastre. Drumul înseamnă mișcare, înseamnă viață”, a subliniat Maria Matus.

Referindu-se la importanța asfaltării celor 2,5 kilometri de drum, primarul comunei Mârzești, Vitalie Berezanțev, a menționat că este un proiect de o viață. „Într-adevăr, l-am așteptat dintotdeauna și îi mulțumim lui Ilan Șor pentru faptul că tot ce a promis până acum a realizat”, a spus Berezanțev.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a precizat că, pentru a realiza acest proiect, consiliul raional a alocat 10 milioane de lei. „Este pentru prima dată când locuitorii acestor sate vor avea drum asfaltat. În cadrul programului „Raionul Orhei – raion de vis”, ne propunem ca, timp de șase ani, să realizăm toate proiectele importante în raza raionului. În anul viitor, preconizăm să renovăm și cealaltă porțiune de drum, din care face parte acest segment de 2,5 kilometri. Sperăm că, în acest mod, vom oferi o perspectivă clară de dezvoltare a satelor din Republica Moldova, iar raionul Orhei va deveni un model”, a subliniat Dinu Țurcanu.

Reprezentanta lui Ilan Șor și Partidului „ȘOR” la Orhei, Cristina Cojocari, a specificat că vor fi construite cinci podețe, pentru asigurarea exploatării îndelungate a noului drum, așa cum prevăd normele tehnice de specialitate. „Va fi aplicat marcajul rutier, pentru siguranța participanților la trafic, iar lucrările urmează a fi încheiate până în 1 noiembrie. Cealaltă porțiune de drum, de cinci kilometri, urmează a fi renovată în anul viitor”, a mai spus Cristina Cojocari.

Lucrările de renovare a porțiunii de drum de 2,5 kilometri, care leagă satele Bulăiești, Mârzaci și Mârzești de municipiul Orhei prevăd aplicarea unui strat din pietriș, cu grosimea de 15 centimetri, și a unui strat de asfalt de 10 centimetri, inclusiv patru centimetri stratul de uzură.

Total
0
Shares
Total
0
Share