Social

Proiectul „Copil Școlarizat – Copil Protejat” s-a desfășurat și în raionul Sângerei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma Campaniei naționale de binefacere „Copil Școlarizat – Copil Protejat” lansată și în cadrul Inspectoratului de Poliție Sângerei (IPS), mai mulți copii din familii social – vulnerabile au primit ghiozdane, rechizite și seturi de hăinuțe pentru a merge la școală. Campania a avut mai mulți parteneri, care au făcut posibilă realizarea ideii inițiale a proiectului, propusă de către Inspectoratul General de Poliție.

În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat în incinta IPS, a fost prezentat spotul cu genericul „Copil școlarizat – copil protejat”, secvențe video cu deschiderea solemnă a campaniei, ulterior persoanelor participante le-au fost prezentate tehnica și mijloacele speciale din dotarea IPS, biroul psihologului. Alături de familiile social- vulnerabile au fost: blagocinul raionului, Maxim Guzun, președinta AO „Bunici Grijulii”, Eugenia Gorun însoțită de 6 bunici grijulii precum și primari și preoți ai orașului Biruința, comunelor Alexăndreni și Ciuciueni, scrie Ecoul.

Copii sunt viitorul nostru, deaceea acest proiect a fost creat pentru comunitate şi împreună cu comunitatea. Scopul campaniei este prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii, în același timp campania încurajează tinerii să-și continuie studiile prin sensibilizarea societății de a se implica în protejarea și educarea copiilor care sunt supuși anumitor riscuri.” a remarcat Anatol Reapoi, șeful IPS.

Menționăm că Inspectoratul General al Poliției (IGP), împreună cu reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociațiile Obștești „Terra Valahia”, „Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție, au lansat Campania națională de binefacere „Copil şcolarizat-copil protejat”, care va dura până pe 18 august.

loading...

Comments are closed.