Politic

Proiectul de combatere a propagandei ruse în Moldova, propus azi de PDM pe ordinea de zi a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va propune azi introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului Republicii Moldova, din această saptămână, a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului.

Inițiativa, semnată de deputații PDM și PPE, are scopul să securizeze spațiul informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

„Am decis astăzi să includem în agenda comisiilor parlamentare un proiect de mult aşteptat. Propunem securizarea spaţiului informaţional al Republicii Moldova. În 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, toate televiziuni care retransmit ştiri străine, din acele state menţionate, vor trebui să sisteze imediat retransmisia acestor ştiri şi dezbateri politice. În cazul în care nu îndeplinesc, există sancţiuni: prima amendă de 70 de mii de lei, a doua până la 100 de mii de lei. Dacă nu respectă în continuare, CCA va retrage licenţa acelui radiodifuzor care nu respectă legislaţia. CCA va avea o atribuţie distinctă să vegheze”, a declarat deputatul democrat Sergiu Sîrbu.

Această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

 

loading...

Comments are closed.