Externe

Proiectul de lege privind acordarea unui ajutor de 40 de miliarde de dolari Ucrainei, votat de Camera Reprezentanților din SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Camera Reprezentanţilor din SUA, condusă de democraţi, a votat, marţi seară, pentru a aproba un proiect de lege privind un ajutor de circa 40 de miliarde de dolari acordat Ucrainei, care continuă să înfrunte asaltul brutal al Rusiei, potrivit CNN, informează News.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Măsura trebuie acum să treacă de Senat, înainte de a putea ajunge la preşedintele Joe Biden pentru a deveni lege.

Liderul majorităţii din Senat Chuck Schumer a afirmat, anterior în cursul zilei de marţi, că după ce Camera aprobă pachetul, Senatul „se va mişca rapid” pentru a trece măsura şi a o trimite pe biroul lui Biden.

Ajutorul pentru Ucraina a fost o rară „rază de lumină” a suportului bipartit la Capitol Hill, democraţii şi republicanii mobilizându-se în mare măsură în jurul apelului de a ajuta naţiunea care înfruntă atacul Rusiei.

Legislatorii au făcut public textul proiectului, în ziua dinainte de votul Camerei. Iniţiativa legislativă aprobată de Cameră asigură fonduri pentru o listă lungă de priorităţi, inclusiv asistenţă militară şi umanitară.

Proiectul prevede şi o creştere a alocării de fonduri pentru retrageri ale preşedintelui, de la 5 miliarde cât a cerut iniţial Administraţia Biden, la 11 miliarde. Fondurile pentru retrageri ale preşedintelui permit administraţiei să trimită echipament militar şi arme din stocul SUA. Aceasta a fost una dintre căile principale prin care administraţia a oferit ucrainenilor rapid echipament militar, în cele 75 de zile de conflict din Ucraina.

 

loading...

Comments are closed.