Proiectul de lege privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă a fost votat în Parlament

PROIECTUL de lege privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă a fost adoptat de Parlament. Inițiativa legislativă a fost votată în a doua lectură de 57 de deputați.

De menționat că, după votul în prima lectură, au fost organizate în jur de 20 de dezbateri publice, la care au fost examinate amendamentele, obiecțiile și propunerile Comisiei de la Veneția față de această inițiativă legislativă, precum și în avizele instituțiilor interesate.

Astfel, a fost revizuită lista măsurilor contrainformative, care vor putea fi realizate de către Serviciul de Informații și Securitate. Totodată, măsurile vor fi autorizate de către un judecător de la Curtea de Apel Chișinău, iar recursurile vor fi examinate de către un complet din trei judecători de la Curtea Supremă de Justiție. Totodată, autorii documentului au propus introducerea unui mecanism mai riguros și mai eficient de control privitor la securizarea informațiilor.

Proiectul de lege privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă face parte dintr-un pachet de inițiative legislative care vizează activitatea Serviciului de Informații și Securitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share