Proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru 2023, susținut de Comisia economie, buget și finanțe: Urmează aprobare în plen

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2023.

Conform estimărilor pentru anul curent, veniturile și cheltuielile bugetului de stat se propun a fi majorate cu 1,406 miliarde de lei. Astfel, veniturile se vor majora până la 66,274 miliarde de lei, iar cheltuielile – până la 84,602 miliarde de lei. Totodată, deficitul bugetar rămâne neschimbat față de cel aprobat și va constitui 18,327 miliarde de lei.

Veniturile bugetului de stat vor crește preponderent din contul majorării volumului intrărilor din granturi externe.

Cele mai semnificative majorări la cheltuieli s-au înregistrat la servicii în domeniul economiei, în special destinate pentru Fondul rutier, și la gospodăria de locuințe și gospodăria serviciilor comunale. Pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv programul „373”, prin programele ODA vor fi direcționate 338 de milioane de lei; pentru majorarea Fondului național de dezvoltare regională și locală – 320 de milioane de lei în scopul implementării proiectelor în cadrul programului „Satul European”; pentru majorarea Fondului național pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural – 100 de milioane de lei.

Sunt prevăzute și majorări de cheltuieli pentru implementarea măsurilor în domeniile culturii, sportului și tineretului, educației, sănătății.

Totodată, începând cu 1 iunie au fost implementate unele măsuri de politică salarială, care și-au găsit reflectarea în proiectul de modificare a bugetului. Acestea se vor realiza în limita mijloacelor existente ale fondului salarial aprobat inițial prin Legea bugetului de stat.

Proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pe anul 2023 va fi prezentat spre aprobare în plen.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share