Politic

Proiectul deputaților Platformei DA și PAS privind reglementarea procedurii de angajare a răspunderii Guvernului a primit aviz negativ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a dat aviz negativ inițiativei legislative a unui grup de deputați prin care se propun reglementări noi privind instituția angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege (prevăzută în art. 1061 din Constituție), transmite IPN, citat de Telegraph.md

„În esență, acest proiect de lege vine doar să limiteze, în mod abuziv, capacitatea Guvernului de asumare a răspunderii conform prevederilor Constituției”, a declarat ministrul justiției, Fadei Nagacevschi.

Ministrul a subliniat că în legislativ se află proiectul Codului procedurilor parlamentare, aprobat la finele anului 2018, în primă lectură. „În acest context, ne întrebăm de ce autorii inițiativei legislative nu se încadrează în acel proiect de Cod, care urmează dă fie adoptat în lectură finală, dar au considerat că este necesară o inițiativă legislativă separată”, a remarcat Nagacevschi.

Autorii inițiativei legislative menționează că reglementările înaintate ar fi în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale din 13 aprilie 2020.

Citește și: Analist politic: Andrei Năstase este dus de nas de Andrian Candu

loading...

Comments are closed.