Proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, aprobat în prima lectură

Proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative (Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021) a fost aprobat de Parlament, în ședința plenară de astăzi, în prima lectură.

Documentul a fost elaborat de către Guvern, ținându-se cont de situația epidemiologică existentă la nivel național și internațional, dar și de condițiile climaterice nefavorabile și, respectiv, de necesitatea susținerii mai multor domenii economice, sectorului agroindustrial și populației. Potrivit autorilor, proiectul reflectă soluțiile optime de racordare la condițiile existente.

Proiectul conține atât măsuri de diminuare a presiunii fiscale, cât și mecanisme noi de subvenționare, în vederea susținerii relansării economice.

Majoritatea propunerilor reflectate în proiect sunt așteptate și solicitate de mediul de afaceri.

Proiectul de lege prevede și unele măsuri de politică salarială, propuse pentru anul 2021.

Proiectul a fost consultat cu autoritățile publice, asociațiile de business, patronate, sindicate și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Acesta urmează a fi aprobat în lectura a doua.

Citește și: Amendamentele la Tratatul Comunității Energetice discutate de ministrul Anatol Usatîi cu ambasadorul Peter Michalko

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share