Alte știri

Promisiunile lui Andrei Năstase pentru Chișinău: „Parcări subterane și supra-etajate; Deschidere de grădinițe noi pentru toți copii din capitală”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Năstase a devenit primar al Municipiului Chișinău, după ce l-a învins în cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi pe candidatul PSRM, Ion Ceban. Programul electoral al primarului nou-ales este unul foarte generos și din câte pare, Năstase este încrezut că va câștiga alegerile locale și în 2019, programul electoral având puncte și pentru anii următori.

Printre promisiunile noului primar, se regăsesc și lucruri mai puțin credibile pentru publicul moldovenesc, care au stârnit scepticism printre locuitorii capitalei. Examinând minuțios programul electoral al lui Andrei Năstase am decis să culegem cele mai utopice promisiuni ale noului primar general al Municipiului Chișinău.

1. Vom asigura modernizarea Pieței Centrale pentru a crelte atractivitatea acestui loc în scopuri comerciale și de turism

2. Vom reglementa funcționarea piețelor din municipiu prin eliminarea evaziunii fiscale.

3. Deschiderea de noi grădinițe și grupe pentru asigurarea fiecărui copil cu un loc la grădiniță.

4. Vom majora fondul de salarii pentru cadrele didactice și managerii din învățămândult preșcolar, primar și secundar cu 45 de milioane de lei, ajustat la rata inflației începând cu anul 2019.

5. Mobilitatea internațională va fi susținută prin aducere de concurență în transportul aerian, identificându-se posibilitatea construcției unui terminal aeroportuar în proprietate municipală dedicat rutelor low cost care să interconecteze direct capitala cu orașele de interes pentru cetățenii noștri și a turiștilor care vor să ne descopere orașul și țara.

6. Construcția de noi spații de parcare publică, subterane și supra-etajate care vor fi dotate și cu stații de încărcare a autoturismelor electrice

7. Lansarea platformei Chișinău Cluster 2023. Încadrarea în Planul Urbanistic General al zonelor industriale de o manieră în care rezidenții acestora să fie integrați de-a lungul lanțului valoric, contribuind astfel la apariția aglomerațiilor industriale de tip cluster cu o competitivitate sporită, rezultând din sinergiile întreprinderile rezidente.

8. Inițierea programului de granturi pentru antreprenorii din suburbiile Chișinăului care își vor dezvolta afacerile în localități.

9. Vom institui o nouă etică a funcționarului public bazată pe un comportament prietenos și responsabil. Niciun cetățean nu va mai fi subestimat sau ignorat din contra, va fi ajutat să își definească problema și să o adreseze corect și în termeni legali.

Programul electoral integral poate fi vizualizat AICI.

loading...

Comments are closed.