Alte știri

Promisiunile lui Dodon pentru cetățeni: De la 1 octombrie, tarifele pentru gaz vor scădea, inclusiv pentru consumatorii finali

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon susține că, de la 1 octombrie, tarifele pentru gaz vor scădea, inclusiv pentru consumatorii finali. De asemenea, ar putea fi recalculate tarifele la energie electrică. La fel, șeful statului propune o indexare cu 10% a pensiilor. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 10 iulie.

„Tarifele vor scădea de la 1 octombrie: gazul va fi la 100 de dolari și credem că va scădea și pentru consumatorii finali, trebuie să revedem tarifele la energia electrică. Dar cred că ar trebui să venim și cu indexare mai mare. Eu aș propune să fie cu 10% minimum, dar guvernul va decide în funcție de banii care sunt”, a anunțat Dodon.

Șeful statului a amintit că în acest an, în premieră, pensiile vor fi indexate de două ori.

„În afară de indexarea pensiilor, vor fi acei 700 de lei suplimentar pentru cei cu pensii mai mici de 3 000 de lei, de două ori pe an: la anul nou au fost 700 și acum vor mai fi 700. Dacă luăm acești 1400 de lei și împărțim la 12 luni se primește câte 100-120 de lei pe lună. 120 de lei pe lună dacă împărțim la 2 000 de lei pensia lunară, iese că în fiecare lună cu 5-6% pensia crește. E bine?”, a explicat Dodon.

Sursa: newsmaker.md

loading...

Comments are closed.