Promo-LEX: 30 de incidente în primele ore de vot ale turului II al alegerilor locale generale

PromoLex, ALEGERi, chisinau, primar, alegeri locale, politică, moldova, observatori, cec, postica

De la deschiderea secțiilor de votare și până la ora 09.00, membrii Misiunii de observare Promo-LEX a alegerilor au raportat 31 de incidente la vot.

La șase secții de votare, toate din Chișinău, a fost raportată prezența materialelor de publicitate, a afișajelor și panourilor electorale

În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate conform procedurilor legale, iar în trei cazuri a fost raportată întreruperea procesului de filmare la operațiile de deschidere a secțiilor de votare.

În două situații, membrii Misiunii de observare au constatat agitație electorală sau PR negru în perimetrul de 100 de metri şi/sau în incinta secției de votare, iar în alte trei situații s-a constatat fotografierea buletinelor de vot sau alte încălcări ale secretului votului.

Misiunea de observare a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie (3 noiembrie) 2019 este un proiect al Asociației Promo-LEX, desfășurat cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin Programul „Democrație, Transparență și Responsabilitate”.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share