Promo-LEX: Andrei Năstase a fost vizat în mesaje sexiste, instigatoare la discriminare și violență!

asociatia promo-lex, chisinau, republica moldova 2018, alegeri locale chisinau

Asociația civică Promo-LEX din Republica Moldova a prezentat azi primul raport de activitate a candidaților la alegerile de luna viitoare. Observatorii electorali au identificat cel puțin două situații ce ar indica asupra utilizării abuzive a resurselor administrative.

Cel puțin 478 890 lei au fost deja cheltuiți pentru activități cu tentă electorală efectuate de potențialii candidați înainte de înregistrarea acestora, conform estimărilor Promo-LEX. Către 17 aprilie 2018 CEC nu a publicat niciun raport financiar al concurenților electorali – partide politice. Legea spune că CEC are obligația de a publica rapoartele financiare în termen de 48 de ore din momentul recepționării acestora.

În contextul alegerilor locale noi din 20 mai 2018, Promo-LEX a monitorizat, inclusiv, cazurile de discurs instigator la ură, sexist și instigare la discriminare în mesajele concurenților, precum și alte forme de intoleranță manifestate public. Astfel candidatul desemnat de PPPDA, Andrei Năstase, a fost vizat de cel puțin două ori în mesaje sexiste, instigatoare la discriminare și violență.

Totodată trezește îngrijorare diferența considerabilă și nejustificată de 18 713 alegători în 2016 și de 17 368 alegători în 2017 dintre numărul de alegători din RSA și cel din listele electorale de bază generate de acesta în cazul mun. Chișinău.

Renato Usatii, Andrei Nastase, Jurnal TV, Partidul Nostru, Platforma DA, Cheianu si Durbala, biroul NATO la Chisinau

Total
0
Shares
Total
0
Share