Proteste în Franța: 12 autobuze au ars și 667 de persoane au fost arestate

Potrivit Ministerului francez de Interne, 667 de persoane au fost arestate în noaptea de joi spre vineri, în timpul protestelor în masă desfășurate a treia noapte consecutiv, după ce ce un tânăr în vârstă de 17 ani a fost împușcat mortal de poliție în apropiere de Paris.

”Noaptea trecută, polițiștii, jandarmii și pompierii noștri s-au confruntat încă o dată cu curaj în fața unei forme rare de violență. În conformitate cu indicațiile mele ferme, aceștia au efectuat 667 de arestări”, a scris ministrul de interne din Franța.

Totodată, un depou de autobuze RATP din Aubervilliers, în Seine-Saint-Denis, a fost ținta protestelor din timpul nopții. În total, potrivit „Le Figaro”, 12 autobuze au fost incendiate și arse în acest parc auto, care aparține rețelei de transport din Île-de-France, situat nu departe de stația de metrou Fort d’Aubervilliers.

În acest context, menționăm că revoltele s-au extins și în Marsilia, renumită pentru calmul din timpul revoltelor. Din 2005, aici nu s-au mai desfășurat proteste, însă noaptea trecută câteva sute de persoane au ieșit în hipercentrul orașului, precum și în Vieux Port, pentru a-și manifesta nemulțumirea.

Potrivit „Le Figaro”, erau între 350 și 400 de persoane care dădeau foc la tot și jefuiau.

Tânărul ucis ar fi fost oprit marți, 27 iunie, de o patrulă de poliție, în timp ce conducea un autoturism, pentru încălcarea regulilor de circulație. Inițial, poliția a declarat că adolescentul a încercat să îi calce în picioare, dar o înregistrare video publicată ulterior și verificată de agenția AFP arată că incidentul s-a produs diferit.

Ofițerul de poliție care a deschis focul este acum sub investigație oficială pentru omucidere voluntară. Procurorii francezi susțin că utilizarea unei arme de foc nu a fost justificată din punct de vedere legal.

Total
0
Shares
Total
0
Share