Externe

Protestele violente continuă în SUA în timp ce președintele Trump îl apără pe adolescentul care a împușcat trei protestatari în Kenosha

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ciocniri violente au loc în Statele Unite între supoterii lui Donald Trump și demonstranții împotriva brutalității poliției. Sâmbătă noaptea conflictul a dus la schimburi de focuri și la moartea unei persoane în Portland. Preşedintele SUA a ameninţat că va trimite forţele federale, în timp ce contracandidatul său, Joe Biden, l-a acuzat că „pune paie” pe focul violențelor din țară.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va trimite forţele federale de aplicare a legii în Portland, după ce o persoană a murit în tulburările de stradă din weekend din acest oraş din vestul SUA, scrie DPA, potrivit Agerpres.

„Portland e un dezastru şi e aşa de mulţi ani. Dacă gluma asta de primar nu va face curăţenie, vom merge noi şi o vom face în locul lor”, a scris Trump pe Twitter, cu referire la edilul-şef Ted Wheeler, un democrat.

În Portland în încăierările dintre protestatari s-au folosit inițial pistoale de paintball (cu vopsea), însă ulterior s-a ajuns la schimburi de focuri cu arme reale.

Ciocniri între susținătorii lui Trump și protestatari, în care s-au folosit inițial pistoale de paintball.

O persoană a fost ucisă în weekend la Portland, în contextul în care protestele nocturne de acolo sunt în a patra lună. Persoana ucisă ar fi fost un susţinător al preşedintelui. Informaţiile despre atacator nu sunt clare, însă au existat tensiuni între demonstranţii de stânga şi cei de dreapta.

Proteste violente în Portland. Foto: Profimedia Images

În cazul adolescentului de 17 ani din Kenosha care a împușcat trei protestatari, dintre care doi au fost uciși, președintele SUA a dat de înțeles că era legitimă apărare.

„A fost o situație interesantă acolo și cred că am vazut cu toții aceeași înregistrare video. El (n.r. Kyle Rittenhouse, 17 ani) încerca să scape, așa pare, apoi a căzut, apoi demonstranții l-au atacat într-un mod foarte violent, și această situație este acum investigată, dar eu presupun că el era într-o situație foarte dificilă, probabil că ar fi fost ucis, dar asta este acum în cercetare.” a spus Președintele Donald Trump.

Kyle Rittenhouse, adolescentul de 17 ani acuzat de omor cu intenție în timpul protestelor violente din orașul Kenosha, statul Wisconsin, este un tânăr care obișnuia să pozeze pe rețelele de socializare îmbrăcat militar sau purtând arme. El făcuse parte dintr-un program dedicat tinerilor interesați de forțele de ordine, iar conturile sale pe rețelele sociale arată interesul său către această latură.

Kyle Rittenhouse, adolescentul acuzat ca omor în timpul protestelor din Kenosha. Sursa foto: Heavy.com

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a denunţat luni incidentele violente izbucnite în paralel cu manifestaţiile împotriva rasismului, acuzându-l în acelaşi timp pe rivalul său, Donald Trump, că „pune paie” pe focul agitaţiei sociale.

„Preşedintele a abandonat de multă vreme orice leadership. El nu poate opri violenţele, deoarece timp de mai mulţi ani le-a alimentat”, a acuzat Joe Biden.

Republicanul Donald Trump se îndreaptă spre un scrutin prezidenţial dur în noiembrie şi a făcut din sloganul „lege şi ordine” o parte centrală a campaniei sale.

loading...

Comments are closed.