PSDE acuză PAS că îi racolează primarii, prin șantaj

Partidul Social Democrat European (PSDE) se plânge că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar racola primarii, șantajându-i cu finanțările pentru dezvoltarea localităților, inclusiv din fonduri europene și bani publici, scrie Realitatea.md

Ion Sula s-a referit inclusiv la situația de la Hîncești, unde săptămâna trecută o parte dintre liderii săi din localități au trecut la formațiunea de la guvernare.

Din spusele lui, primarii ar fi „ademeniți” inclusiv prin proiectul „Satul European”, asupra lor fiind exercitate presiuni de către PAS. Partidul de la Guvernarea le-ar condiționa acordarea resurselor financiare.
„Chiar dacă PAS declară sus și tare că susține vectorul european și permanent condamnă partidele de stânga pro-ruse, totuși, la nivel local, PAS a creat coaliții cu partidele pro-Kremlin, în raioane unde puteau să facă coaliții proeuropene cu partidele care susțin vectorul european și occidental de dezvoltare a țării. Refuzul de a coaliza cu proeuropeni la nivel de Consilii raionale pentru a crea majorități face parte din planul obscur de a distruge partidele proeuropene din Republica Moldova. (…)

În legătură cu atacurile și presiunile PAS și reieșind din faptul că PSDE este parte a familiei politice europene, formațiunea lansează o Campania amplă de informare a partenerilor săi politici despre abuzurile PAS, orientate împotriva democrației și valorilor europene, împotriva social-democraților din Republica Moldova”, a spus Sula.

Liderul PSDE a menționat că formațiunea pe care o va conduce se va adresa partenerilor internaționali, inclusiv cei din România, dar și ambasadele străine acreditate și organizațiile internaționale care activează în Republica Moldova.

Membrii formațiunii mai afirmă că au obținut „un scor foarte bun la alegerile locale generale, clasându-se pe locul 3 și demonstrând că este o forță politică care are un cuvânt greu de spus, cu primari și aleși raionali și locali apreciați de oameni pentru rezultate, nu pentru vorbe”.

Contactată de redacția Realitatea, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, a răspuns scurt că declarațiile liderilor PSDE „sunt minciuni populiste”.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share