PSDE, către guvernarea Maiei Sandu: Vasiloi trebuie să plece, nu încercați să îl protejați!

Există suspiciuni că Guvernarea PAS încearcă să ascundă adevărul în cazul atacului armat de pe aeroport și încearcă să-l protejeze pe șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care este principalul responsabil de producerea atacului armat de la aeroport. Declarația aparține președintelui Partidului Social Democrat European, Ion Sula, care a cerut repetat demisia lui Vasiloi.

„Au trecut cinci zile de la atacul armat de pe Aeroportul din Chișinău, iar întrebările legate de acest caz au rămas în continuare fără răspuns. Doi oameni au murit și avem impresia că după mesajele de condoleanțe ale decidenților se ascunde încercarea de a băga totul sub preș. Există suspiciuni că se încearcă să fie ascuns adevărul și să fie trecute cu vederea breșele grave din sistemul nostru de securitate”, a declarat Ion Sula.

Liderul social-democrat insistă că principalul responsabil de producerea atacului este șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care trebuie să-și asume consecințele acestui caz tragic și să-și dea demisia.

„În condițiile în care nu a fost în stare să asigure viața și securitatea subordonaților săi, nu mai are dreptul moral să mai conducă această instituție. Demisia lui se impune și pentru a avea garanția că acest caz va fi investigat cu maximă seriozitate și fără ca Vasiloi să poată cumva periclita sau influența acest proces. În același timp, avem un mesaj pentru guvernarea PAS: Nu încercați să îl protejați pe Vasiloi! Securitatea oamenilor trebuie pusă pe primul loc, nu interesele înguste de partid. Nu e momentul potrivit pentru jocuri politice de culise”, a mai spus președintele PSDE.

Liderul social-democraților europeni a mai acuzat guvernarea de faptul că a avut o „comunicare dezastruoasă” pe acest caz.

„Chiar din prima zi am fost martorii unei comunicări dezastruoase, cu implicarea primelor persoane în stat. Nu știe stânga ce face dreapta, autoritățile se bâlbâie și avem impresia că nu înțeleg pe deplin gravitatea problemei, sperând că totul va trece, iar oamenii vor uita de acest caz. Această tragedie nu ar fi avut loc dacă reprezentanții structurilor de forță și-ar fi făcut meseria așa cum se cuvine. Mimarea rezolvării problemelor ce țin de securitatea națională ar putea duce la noi tragedii. Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri pentru a evita acest lucru”, a adăugat Ion Sula.

Total
0
Shares
Total
0
Share