PSDE: Guvernarea PAS discriminează și umilește funcționarii din Primării

 

Guvernarea nu încetează să își demonstreze ineficiența și să producă decepții în fiecare zi, susține Partidul Social Democrat European, poziția fiind exprimată de către Vadim Brînzaniuc, vicepreședintele PSDE.

”De data asta, victimele Guvernului sunt funcționarii publici. Nu toți, dar majoritatea. Din 1 iulie, un funcționar public dintr-un sat din nordul Moldovei, un funcționar din Primăria Chișinău sau dintr-o pretură de sector, de exemplu, va merge la muncă. Va începe să lucreze, așa cum o face în fiecare zi, își va respecta întocmai toate atribuțiile. La final de lună, pe card îi vor intra șapte mii de lei.

Tot din 1 iulie, un funcționar de la Guvern sau minister, care are exact aceleași atribuții și care prestează același volum de lucru, la final de lună va ridica un salariu de cel puțin trei ori mai mare – de 20 de mii de lei. Doi funcționari, unul din administrația locală, altul din administrația centrală, pentru același volum de muncă și pentru aceleași atribuții vor avea salarii complet diferite, neproporționale. Așa a decis Ministerul Finanțelor – să promoveze inechitatea, să discrimineze oamenii, să-i umilească.

Și asta în condițiile în care, potrivit prevederilor legale, sistemul de salarizare în sectorul bugetar ar trebui să respecte niște principii clare: nediscriminare, echitate, asigurarea tratamentului egal și a remunerării egale pentru muncă de valoare egală. Cum să fie motivați funcționarii publici să lucreze în primării? Și să mai demonstreze performanță în asemenea condiții?

Ministrul Finanțelor, Veronica Sirețeanu-Vragaleva, a declarat, într-o emisiune tv că majorarea are drept scop „fortificarea minților” care elaborează politici. Temerea noastră este că, încet-încet, cu această abordare discriminatorie, nu va mai avea cine implementa politicile elaborate de „mințile fortificate”. Partidul Social Democrat European din Moldova cere Guvernului să intervină și să elimine această inechitate. Funcționarii profesioniști și cu expertiză pleacă. Primăriile din țară au ajuns să rămână fără angajați. Dacă această atitudine va continua, vom distruge complet primăriile din țară”, a transmis formațiunea.

Total
0
Shares
Total
0
Share