Alte știri

PSRM a dublat subvențiile pentru agricultori, în pofida situației pandemice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin și pe lângă cele 120 de acte normative care au fost adoptate de către actualul Parlament la inițiativa PSRM și a lui Igor Dodon, socialiștii au promovat mai multe inițiative pentru agricultori, în special majorarea subvențiilor, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

Socialistul a menționat că Executivul PSRM a oferit o sumă dublă, în comparație anul precedent de gestiune, sub formă de subsidii privind intervențiile în agricultură, inclusiv pentru înlăturarea consecințelor condițiilor climaterice nefavorabile din vara anului 2020.

”În anul pandemic, atunci când am avut criză politică, socialiștii au făcut mai multe pentru agricultori, decât toți cei care au fost prin mai multe guvernări și nu au avut nicio dorință și capacitate să ajute agricultorii”, a declarat deputatul socialist.

Amintim că doar în august 2020, în pofida unei crize pandemice și economice semnificative, pentru a acoperi parțial prejudiciile cauzate de calamitățile naturale, Guvernul PSRM a alocat în jur de 300 milioane de lei agricultorilor, după care au fost adoptate și alte măsuri, inclusiv în Bugetul de Stat pentru 2021 au fost prevăzute capitole aparte pentru acest domeniu de activitate.

loading...

Comments are closed.