PSRM: Acțiunea ”Moldova Europeană” a fost o înșelăciune publică finanțată din resursele statului

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a emis un comunicat în care acuză acțiunea de promovare a Maiei Sandu, denumită “Moldova Europeană”, de a fi devenit o acțiune de partid organizată cu resurse publice. PSRM susține că evenimentul recent, denumit “Marea Adunare Națională”, a fost o înșelăciune publică și o autoamăgire, având în vedere participarea mai puțin de 1% din numărul total de alegători.

Potrivit PSRM, astfel de acțiuni au mai fost organizate în trecut de către alți lideri politici precum Filat și Plahotniuc, dar rezultatul acestora a fost asociat cu furtul miliardului, capturarea statului și deteriorarea continuă a economiei țării.

În comunicat, PSRM afirmă că au fost confirmate numeroase cazuri de presiune exercitată asupra autorităților locale, funcționarilor publici, angajaților din sectorul public și studenților pentru a asigura participarea “voluntară și obligatorie” la acțiunea organizată de Maia Sandu.

Partidul Socialiștilor aduce în atenție faptul că la eveniment au fost prezenți și oficiali străini, precum președintele Parlamentului European Roberta Metsola, Ambasadorul SUA în Moldova Kent Logsdon și europarlamentarul român Siegfried Mureșan, susținând că acest lucru confirmă controlul extern asupra Republicii Moldova.

PSRM consideră că destinul Republicii Moldova trebuie să fie decis de cetățenii săi și nu de oficiali europeni sau ambasadori străini. Potrivit constituției, suveranitatea statului aparține poporului.

Partidul Socialiștilor subliniază că acțiunea “Moldova Europeană” încearcă să camufleze pierderea piețelor tradiționale, distrugerea sectorului agricol, creșterea tarifelor la energie, riscul de distrugere a sistemului energetic și aducerea populației la un nivel înalt de sărăcie. PSRM consideră că doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate pot aduce la putere forțe politice sănătoase care vor putea opri destrămarea statalității moldovenești și vor consolida țara pentru generațiile viitoare.

Declarația PSRM:

Așa cum a declarat anterior Partidul Socialiștilor, acțiunea de PR a Maiei Sandu, sub genericul „Moldova Europeană”, s-a transformat într-o acțiune de partid, organizată din bani publici.

Acțiunea de ieri arăta ca un dopaj public și autoamăgire despre sprijinul imaginar al majorității cetățenilor, mai ales că la acest eveniment au participat mai puțin de 1% dintre alegători. De aceasta, să numești această acțiune “Marea Adunare Națională” este absurd și ridicol. Trebuie de menționat că asemenea evenimente au fost organizate și de Filat, și de Plahotniuc, dar în rezultat cetățenii s-au ales cu furtul miliardului, capturarea statului și distrugerea continuă a economiei țării.

Au fost confirmate numeroase cazuri de presiuni asupra autorităților locale, funcționarilor publici, angajaților din sectorul public, studenților de la universități și colegii, pentru a asigura participarea „voluntară și obligatorie” la acțiune.

În timpul mitingului, au răsunat frecvent lozinci ce cheamă la lichidarea independenței Republicii Moldova și aderarea la România, precum și sloganuri ce ar putea implica Moldova într-un conflict militar pe teritoriul Ucrainei.

La întrunire, scopul căruia a fost în influențarea stării de spirit a locuitorilor țării, au participat activ cetățeni străini: Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola (cetățean al Maltei), ambasadorul SUA în Moldova, Kent Logsdon, europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan și mulți alții. Acest lucru reconfirmă faptul că Republica Moldova este condusă din exterior. Iar defilarea șefei Procuraturii Anticorupție, alese ilegal, alături de mama sa, care e sponsor PAS, și alături de un ambasador al altui stat – este o discreditare a procuraturii și confirmă cele spuse mai sus.

Soarta Republicii Moldova trebuie s-o decidă cetățenii țării și nu străinii, oficialii europeni sau ambasadorii altor state. Potrivit Constituției Republicii Moldova, suveranitatea statului aparține poporului.

Prin acest miting se încearcă a camufla cu lozinci pro-europene pierderea totală a piețelor de desfacere tradiționale, distrugerea sectorului agricol, genocidul social, creșterea fără precedent a tarifelor la energie, riscul de a distruge sistemul energetic, risipirea împrumuturilor și aducerea populației țării la cel mai înalt grad de sărăcire.

Doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate pot asigura accederea la putere a unor forțe sănătoase care vor putea stopa destrămarea statalității moldovenești, vor consolida și păstra Moldova pentru generațiile viitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share