PSRM avertizează cu privire la falsificări alegeri de către PAS și îndeamnă la apărarea democrației

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) acuză Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și liderul Maia Sandu de eșecuri majore în gestionarea treburilor din țară în toate domeniile. În comunicat, PSRM a evidențiat că PAS pare să considere fraudarea alegerilor ca singura opțiune pentru a rămâne la putere, în contextul în care sondajele de opinie indică o tendință descrescătoare pentru acest partid.

Îngrijorările PSRM în legătură cu posibilele manipulări ale procesului electoral au fost întărite de informații care sugerează că actualul regim de guvernare condus de PAS ar pregăti o falsificare masivă a alegerilor locale. Comunicatul face referire la o presupusă presiune exercitată asupra conducătorilor autorităților locale, primarilor și președinților de raioane, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale, pentru a obține un rezultat favorabil PAS.

În acest context, PSRM a făcut un apel la toate forțele să se unească pentru a apăra democrația și procesul electoral corect. Partidul subliniază importanța monitorizării stricte a procesului electoral și necesitatea prevenirii oricăror încercări de presiune sau mită asupra alegătorilor. PSRM invită și la unificarea eforturilor în turul doi al alegerilor, indiferent de candidatul care se află în opoziție cu PAS.

În încheiere, PSRM exprimă încrederea că voința poporului și democrația vor triumfa în fața oricăror tentative de fraudare a alegerilor. Cu toate că tensiunile politice cresc, rămâne de văzut cum se va desfășura situația în perioada următoare și cum se vor implica diferitele părți interesate în asigurarea unui proces electoral corect și echitabil.

Poziția oficială a PSRM:

PAS și Maia Sandu au suferit un eșec total în gestionarea treburilor din țară, în toate domeniile. Singura posibilitate de a se menține la putere e fraudarea alegerilor.

Informația că regimul de la guvernare din Moldova pregătește o falsificare masivă a alegerilor locale în favoarea partidului PAS se confirmă tot mai des. Conștientizând că inevitabil vor pierde alegerile, regimul PAS a pornit un mecanism de presiune asupra conducătorilor autorităților locale, primarilor, președinților de raioane, până la Comisia Electorală Centrală, pentru a obține rezultatul electoral dorit de ei.

Partidul Socialiștilor face apel către toate forțele obștești să se unească în apărarea democrației și a alegerilor corecte, să nu permitem regimului de la guvernare să ne ia dreptul la libera exprimare a voinței. Este necesar să efectuăm monitorizarea comună a procesului electoral, să prevenim orice încercări de presiune sau mită a alegătorilor.

Considerăm necesar în turul doi al alegerilor să ne unim eforturile împotriva candidaților PAS, indiferent de cine va fi contracandidatul.

Avem convingerea că escrocilor din PAS nu le va reuși nimic. Democrația și voința poporului vor învinge!

Total
0
Shares
Total
0
Share