PSRM bate alarma: Maia Sandu și PAS s-au angajat în fața creditorilor să lichideze sute de sate în schimbul unor milioane de dolari

Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor atenționează asupra intenției președintelui Maia Sandu și a partidelor de dreapta de a lichida două treimi din raioane și sate. Deputații PSRM au anunțat, în cadrul unui briefing, că Sandu s-a angajat în fața FMI și Băncii Mondiale să aplice acest plan devastator, imediat după anticipatele din 11 iulie, informează NTV

Potrivit socialiștilor, promovarea reformelor antipopulare nu este ceva nou pentru partidele de dreapta. În 2010-2019, acestea au gestionat procesul de închidere a sute de școli și grădinițe, și au lichidat mai multe spitale din țară.

”Maia Sandu a promis că această reformă, care presupune dispariția a două treimi din raioane și din sate, să fie făcută rapid după alegerile parlamentare anticipate, dacă PAS va avea majoritate în Legislativ singur ori cu alte partide de dreapta”, a spus deputatul Vladimir Mizdrenco.

Socialiștii au făcut apel către oponenții de dreapta să iasă în fața oamenilor și să le vorbească sincer despre reforma administrativ- teritorială pe care au pregătit-o la indicația creditorilor internaționali, în schimbul unor milioane de dolari.

”Îi îndemnăm să iasă public să dea detalii despre acest plan antisocial, antiuman, care a fost transmis unor forțe din Occident, cu promisiunea că va fi realizat cu pași rapizi în schimbul unor noi credite de la FMI și Banca Mondială, inclusiv care să acopere o parte din cheltuielile ce țin de schimbarea denumirilor oficiale ale localităților, schimbarea plăcuțelor pe instituțiile publice, inclusiv centrele regionale și primăriile comasate”, a menționat socialistul.

Deputatul susține că, pe de o parte, creditorii externi insistă pe reducerea cheltuielilor publice, iar pe de altă parte, au pregătit un buget de milioane de dolari pentru unele ONG-uri și media din țară care vor desfășura o amplă campanie de promovare a necesității lichidării raioanelor și satelor.

Potrivit socialiștilor, acești bani vor fi prezentați public ca și ajutor pentru Republica Moldova, dar în realitate milioanele de dolari vor ajunge în buzunarele barosanilor din unele ONG-uri și o parte din presa de la Chișinău.

Deputații PSRM au amintit că partidele de dreapta deja au înfăptuit o asemenea reformă în 1998. Atunci au fost lichidate raioanele și create județe, fapt care a îngrădit considerabil accesul cetățenilor la serviciile publice. Această reformă antipopulară a fost anulată de către comuniști în 2003.

Citește și: Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va lupta în Parlament pentru păstrarea satelor și raioanelor

Total
0
Shares
Total
0
Share