Alte știri

PSRM cere CSE să taie banii bugetari ai partidelor și să-i redirecționeze luptei cu Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o adresare către Comisia pentru Situații Excepționale, pentru ca partidele politice să poată dona alocațiile finanțate din bugetul de stat combaterii epidemiei de COVID-19, informeză Telegraph.md

Președintele PSRM, Zinaida Grecianâi, a subliniat că în această perioadă, apare necesitatea urgentă de a procura utilaje medicale suplimentare, medicamente, dar și de a stimula persoanele care activează zilnic în combatrea epidemiei de COVID-19.

Astfel, PSRM a venit cu inițiativa ca partidele politice din Republica Moldovasă își aducă contribuția prin donarea alocațiilor pe care le primesc din bugetul de stat.

Socialiștii au adresat o solicitare Comisiei Pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea unei derogări pe perioada stării de urgență, care să permită utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat, primite de partidele din Republica Moldova, pentru alte destinații, și anume, pentru donarea acestor bani în fondul combaterii epidemiei de COVID-19, deschis de către Ministerul Finanțelor.

Zinaida Grecianâi se adresează tuturor partidelor ce primesc aceste alocații să susțină această inițiativă și să își aduca aportul la combaterea pandemiei care a afectat întreaga lume, inclusiv statul nostru, subliniind că prin eforturi comune și susținere reciprocă, această perioadă complicată va fi depășită.

Citește și: Polițiștii și militarii conlucrează pentru a asigura respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de urgență

 

 

loading...

Comments are closed.