Politic

PSRM condamnă declarația iresponsabilă a lui Oleg Serebrean

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă declarația lui Oleg Serebrean, rectorul Institutului Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care „și-a permis o afirmație nediplomatică la adresa Republicii Populare Chineze”. Totodată, socialiștii îi cer Ministerului de Externe să-și expună poziția în acest sens.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Afirmația absolut nefondată despre presupusa existență a „două Chine”: RPC și „Republica Chineză”, adică Taiwan – este un demers ofensator grav împotriva Republicii Populare Chineze, partenerul strategic al Republicii Moldova. Dorim să-i reamintim domnului Serebrean că Beijing a acordat țării noastre un sprijin foarte valoros în combaterea pandemiei și, totodată, implementează diferite programe economice și umanitare în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Totodată, socialiștii susțin că Oleg Serebrean are o experiență diplomatică solidă în astfel de țări precum Franța și Germania, din care motiv afirmațiile sale la adresa Chinei nu pot fi considerate întâmplătoare sau o urmare a lipsei de experiență. La rândul său, PSRM își reiterează cursul către un parteneriat strategic cu China și susține integritatea teritorială a acestei țări.

loading...

Comments are closed.