Politic

După ce anul trecut Rogozin a fost declarat „persona non grata” în Republica Moldova, acum socialiștii cer ca și Băsescu să fie declarat la fel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) condamnă categoric intenția ex-președintelui român, Traian Băsescu, de a înainta în parlamentul țării vecine o inițiativă legislativă privind unirea Republicii Moldova. Socialiștii sunt îngrijorați de faptul că nicio instituție de stat din Republicii Moldova, cu excepția Președinției, nu a emis o declarație oficială în această privință.

Totodată, ei susțin că activitatea forțelor unioniste pe teritoriul Moldovei este alarmantă în ajunul aniversării a 100 de ani de la așa-numita „Marea Unire”. PSRM susține că poziția lor nu este îndreptată împotriva României și a poporului său, dar vor să-l vadă alungat pe Băsescu din RM.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită autorităților să ia măsuri decisive pentru a proteja statalitatea țării noastre și pentru a suprima orice încercare de lichidare a statului nostru suveran și independent. Solicităm ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova”, menționează PSRM.

Socialiștii susțin poziția fermă a Președintelui Igor Dodon, privind protecția statalității moldovenești și intenționează să se opună amenințării unioniste prin toate metodele legale.

Amintim că în vara lui 2017, Guvernul Filip l-a declarat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata în Republica Moldova din cauza unor declarații defăimătoare la adresa poporului nostru.

loading...

Comments are closed.