Politic

PSRM nu susține blocarea economiei, așa cum a cerut Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În condiţiile în care Maia Sandu cere în continuare alegeri parlamentare anticipate, solicitarea președintelui țării de a stopa orice activitate economică pentru următoarele săptămâni pare, cel puţin, ciudată. Cetăţenii văd o contradicţie clară în acţiunile şi cerinţele şefului statului şi devin tot mai derutați, a transmis PSRM, după anunțul despre instituirea stării de urgență în țara noastră.

“Decizia de a cere instituirea unui nou “lockdown” aparţine Maiei Sandu şi nicidecum majorăţii membrilor CSS. Maia Sandu trebuie să dea dovadă de mai mult curaj şi responsabilitate şi să spună adevărul, că ea cere blocarea totală a economiei pentru cel puţin două săptămâni.

PSRM crede în continuare că nu trebuie să distrugem economia şi suntem împotriva “lockdownd-ului” pe care insistă Maia Sandu.

Noi credem că preşedintele ţării trebuie să-şi execute obligaţiunile constituţionale şi să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru. Iar indicaţiile la adresa Parlamentului şi Guvernului nu ţin nicidecum de competenţa şefului statului.

Dacă are propuneri de acţiuni legate de combaterea pandemiei, să le facă public, inclusiv cu indicarea surselor financiare, dacă acestea prevăd cheltuieli. Aşa ar face un preşedinte responsabil şi profesionist, căruia îi pasă de ţară, de cetăţeni şi care ştie să rezolve probleme, nu doar să le creeze”, se arată în comunicatul de presă al președintelui Fracțiunii PSRM.

loading...

Comments are closed.