PTF Cahul: Sute de euro au costat doi șoferi pentru permisele de conducere falsificate, iar al treilea a rămas și fără mașină

Sute de euro au costat doi șoferi pentru permisele de conducere falsificate, iar al treilea a rămas și fără mașină. În ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Cahul au fost descoperite în flux trei persoane care dețineau acte falsificate.

În primul caz, pe direcția intrare în R. Moldova s-a apropiat un autoturism, cu numere de înmatriculare românești, fiind condus de un cetățean român. În timpul procedurii de control, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au constatat că certificatul de înmatriculare, cu însemnele autorităților române, prezintă indici de falsificare. La audieri, cetățeanul a declarat că mașina nu-i aparține fiind rugat doar să o introducă pe teritoriul R. Moldova. Până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii, automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul.

În al doilea incident este documentat un conațional. Conform analizei de risc, persoana a fost supusă unor verificări adiționale. În rezultat, printre bunurile personale a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat pe numele posesorului de către autoritățile române. Cercetările cu tehnica din dotare au confirmat faptul că documentul conține semne vădite de falsificare. În declarații, bărbatul a relatat că permisul fusese obținut prin intermediari, contra sumei de 450 EUR.

Ultima ilegalitate a fost notificată de polițiștii de frontieră pe numele unui cetățence a Germaniei. Asupra acesteia a fost depistat un permis de conducere italian, cu indici clari de falsificare. La cele constatate, femeia a declarat că pentru a intra în posesia permisului ar fi studiat la școala auto în Italia și ar fi achitat 1600 EUR.

Conform procedurilor legale, actele au fost ridicate urmând a fi supuse unei expertize, persoanelor le-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share