Publicat în Monitorul Oficial: Produsele electrocasnice vândute în Moldova vor avea etichetă energetică de tip nou

Produsele electrocasnice vândute în Republica Moldova vor afișa eticheta energetică de tip nou, cu informații despre clasa energetică a produsului și consumul de energie electrică. Noile Regulamente privind cerințele de etichetare energetică a unor produse cu impact energetic au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, scrie Moldpres.md

Astfel, etichetele vor clasifica produsele pe o scară de la A la G, A fiind cele mai eficiente energetic, și vor conține informații clare despre consumul de energie sau de alte resurse, precum și alte informații suplimentare, pe un QR cod.

Regulamentele privind etichetarea energetică a frigiderelor, mașinilor de spălat rufe și mașinilor de spălat vase, a becurilor și afișajelor electronice au fost elaborate în baza noii legi privind etichetarea produselor cu impact energetic aprobată anul trecut și care transpune noile etichete adoptate de Uniunea Europeană.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor este instituția responsabilă pentru verificarea în rețelele de comerț a etichetelor și a calității produselor.

Potrivit specialiștilor, înlocuirea electrocasnicelor ineficiente energetic va contribui şi la reducerea cu 268 mii tone CO2 a emisiilor de gaze cu efect de seră în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share