Politică

Publicistul Georghe Mârzencu denunță un FAKE NEWS marca Radio Europa Liberă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Publicistul Georghe Mârzencu denunță un FAKE NEWS marca Radio Europa Liberă, informează Telegraph.md

Publicistul susține că Radio Europa Liberă, redacția din Chișinău, scrie pe portalul lor, precum că „APCE salută voința politică a guvernului Maia Sandu de a acorda prioritate reformei sistemului de justiție ca și consultările la nivel înalt dintre autorități și reprezentanții Consiliului Europei”. Postul de radio face trimitere la o rezoluție care se referă atât la Moldova cât și la Polonia, dezbătută marți de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), reunită plenar în sesiune virtuală.

Georghe Mârzencu spune că în rezoluția adoptată de APCE nu este nimic despre Maia Sandu sau Guvernul ACUM.

”Accesăm site-ul APCE. Găsim și deschidem Rezoluția din 26 ianuarie 2021 „Cu privire la sistemele judecătorești ale Poloniei și R. Moldova”. Numai că… SENZAȚIONAL! BOMBA începutului de mileniu! În Rezoluție, NU se pomenește numele Maia Sandu și NU se spune niciun cuvânt despre președintele R. Moldova! Europa Liberă ne-a DEZINFORMAT impardonabil!”, acuză Mârzencu.

Acuzațiile lui Georghe Mârzencu sunt susținute și de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care a publicat Rezoluția 2359 (2021), iar în aceasta într-adevăr lipsește vreo referință la președintele Maia Sandu sau la Guvernul condus de ea în 2019.

loading...

Comments are closed.