Putin: În estul Ucrainei există riscul producerii unui masacru asemănător celui de la Srebreniţa

Vladimir Putin, Merkel Angela, Macron, Zelenski, Summit Normandia, Ucraina, Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că se teme că, în cazul în care autoritățile ucrainene vor câştiga controlul asupra regiunii Donbas, fără nicio granţie, există posibiltatea producerii unui masacru asemănător cu cel de la Srebreniţa, potrivit TASS.

Masacrul de la Srebreniţa a avut loc în iulie 1995, în timpul războiului din Bosnia, când peste 8.000 de bosniaci, majoritatea bărbaţi, au fost ucişi.

„Partea ucraineană aduce în discuţie de fiecare dată trimiterea de trupe la graniţa cu Rusia. Ei bine, imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla ulterior. Ar fi ca la Srebreniţa”, a spus Putin. „Ce se va întâmpla acolo? Şi cine îi va conduce pe naţionalişti atunci când vor intra în acele teritorii fără să ofere nicio garanţie populaţiei?”, a adăugat acesta.

Reamintim că Volodimir Zelenski și omologul său rus Vladimir Putin au stabilit marţi de comun acord cu Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că a fost făcut un progres în sensul restabilirii păcii în estul Ucrainei, în cadrul summitului desfăşurat la Paris.

Total
0
Shares
Total
0
Share