Alte știri

Puțini știu despre asta: Eroul Ucrainei, Artem Dovbyk, marcatorul golului calificării în meciul cu Suedia, juca acum 4 ani în campionatul Moldovei la Zaria Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ucraina a reușit o performanță istorică reușind să se califice pentru prima dată în sferturile unui turneu final de Campionat European la fotbal, informează Replicamedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Selecționata conducă de Andrey Șevcenko a învins cu 2 la 1 puternica echipă a Suediei printr-un gol marcat în prelungirile reprizei a doua de prelungire, în minutul 121 al partidei.

Eroul ucrainenilor a fost atacantul de 24 de ani a echipei Dnipro-1, Artem Dobvyk.

Puțină lume știe însă, că 4 ani în urmă, Dobvyk era un jucător ucrainean modest care a fost legitimat la Zaria Bălți.

Astfel, în 2016 a disputat trei meciuri pentru Zaria Bălți în Divizia Națională. El a jucat doar câteva minute contra echipelor Sheriff Tiraspol, Petrocub Hîncești și Milsami Orhei, dar nu a reușit să înscrie și a ieșit doar la schimb.

Fostul căpitan al Zaria Bălți, mijlocașul Alexandru Onică spune că-și amintește puține despre Dobvyk. Pe atunci, ucraineanul avea 18 ani și nu era pregătit să fie titular la bălțeni.

„Era cam indolent, dar se vedea că are talent. A stat puțin la noi, o jumătate de sezon, a jucat foarte puțin, după care echipa s-a dizolvat și a plecat! Până la meciul de ieri nu am mai auzit de el și mă bucur foarte mult de reușita sa”, a declarat Alexandru Onică pentru Replica Media.

Din Moldova, atacantul ucrainean a revenit la echipa Dnipro, acolo unde a fost format ca jucător, însă la scurt timp a fost transferat în Danemarca la fosta campioană Midtjylland unde s-a accidentat grav la genunchi. După o pauză de o jumătate de an, a fost împrumutat la o altă echipă daneză, Sönderjysk. E unde nu a reușit să se impună. A revenit la Midtjylland după care s-a întors în Ucraina la Dnipro.

A reușit un sezon bun la echipa ucraineană, iar în primăvară a reușit 4 goluri în 13 meciuri, contribuind decisiv la salvarea de la retrogadare a echipei din Dnepr și a intrat în atenția selecționerului Andrey Șevcenko.

Citește și: Doi specialişti IT au ajuns în izolatorul CNA, după ce ar fi încercat să organizeze programarea şi eliberarea unui permis de conducere

loading...

Comments are closed.