Alte știri

Răfuială în stil cecen, în Franța: Un critic aprig al lui Ramzan Kadîrov a fost înjughiat mortal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia franceză investighează cazul de omor unui blogger cecen într-o cameră de hotel din Lille, dânsul fiind un critic aprig al preşedintelui Republicii Cecene, Ramzan Ahmatovici Kadîrov.

Bloggerul Imran Aliev avea un canal de YouTube care critica regimul din Cecenia susţinut inclusiv, de preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit oficialilor francezi, Aliev, în vârstă de 44 de ani, a avut parte de „o moarte violentă”, fiind înjunghiat de mai multe ori în gât. O sursă apropiată investigaţiei a declarat pentru CNN că poliţia este de părere că Aliev îşi cunoştea criminalul. Potrivit aceleiaşi surse, doi bărbaţi s-au cazat la hotel miercurea trecută, iar a doua zi managerul a găsit trupul lui Aliev. La locul crimei ar fi fost găsit un cuţit.

Al doilea bărbat, în vârstă de 35 de ani, a dispărut şi este căutat de poliţie în calitate de suspect.

Poliţiştii francezi au lansat o investigaţie, însă nu au făcut încă nicio arestare. Sursa citată de CNN spune că oamenii legi sunt de părere că această crimă ar putea avea motivaţie politică.

Uciderea lui Aliev este cea mai recentă dintr-un şir de crime ale căror victime au căzut disidenţi ceceni din Europa în ultimii ani.

Musa Taipov, un jurnalist cecen care trăieşte în Franţa, a dat vina pe Moscova pentru moartea lui Aliev. Imran Aliev avea patru copii şi locuia în Belgia, a spus prietenul său Taipov, adăugând că „ţinea legătura constant cu acesta prin WhatsApp”.

Citește și : (UPDATE) VIDEO // CATASTROFĂ aviatică în Turcia: Un avion s-a prăbușit și s-a rupt în două

 

loading...

Comments are closed.