Adela Răileanu, către femeile deputate din PAS: “Am un mesaj care vine să exprime o profundă indignare și dezamăgire”

Săptămâna trecută în plenul Parlamentului, instituția supremă de reprezentare a poporului, Oazu Nantoi, deputat PAS, a lansat o insultă scandaloasă la adresa femeilor din Moldova, insinuând că acestea ar putea avea rol de prostituate, amintește Adela Răileanu, deputat BCS, în adresarea sa către femeile deputate din PAS.

“Am un mesaj care vine să exprime o profundă indignare și dezamăgire. Nu e cazul să dau detalii, întrucât toți au auzit și cunosc contextul.

Este un comportament inacceptabil și lipsit de respect, care subminează demnitatea nu doar a femeilor moldovence, ci și a instituției pe care o reprezentăm.

Însă cel mai mult doare alt aspect. Am așteptat cu speranță o reacție fermă din partea “Platformei femeilor deputate” dar aceasta nu a venit. Această platformă se întrunește frecvent, însă de cele mai multe ori fără consistență, iar acum, când e cel mai potrivit moment pentru a se afirma, femeile deputate au preferat să tacă în fața unei insulte atât de umilitoare.

Suntem în Parlament pentru a ne reprezenta cetățenii, pentru a apăra drepturile și demnitatea fiecăruia, și în special pentru a combate orice formă de discriminare și ură.
În calitate de femei deputate, avem responsabilitatea de a ne ridica împotriva oricărei forme de discriminare și de a proteja demnitatea tuturor cetățenilor, inclusiv a mamelor, soțiilor, fiicelor și surorilor noastre. Acest incident nu trebuie să fie trecut cu vederea și trebuie să fie un semnal clar că astfel de comportamente nu pot fi tolerate.

Este imperativ ca Platforma femeilor deputate să se convoace de urgență și să condamne public acest discurs de ură și calomnie. De asemenea, Biroul Permanent al Parlamentului trebuie să se întrunească și să ia măsurile necesare pentru a sancționa acest comportament inacceptabil.
Tăcerea noastră în fața unui astfel de atac nu face decât să amplifice mesajul de dispreț transmis de acest deputat-bărbat, dacă mai poate fi numit bărbat.

Și dacă bărbații din SPPS (cu soții, fiice, surori și mame) deja au voie să-i scoată din sală pe deputați cu forța, poate era cazul să acționeze în consecință și la ședința de săptămâna trecută”, a declarat Răileanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share