Externe

Raiul pe pământ îl găsiți aici: Localitate din România cu munte, apă, plajă și aer pur

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un studiu realizat la inceputul acestui an a anuntat ca exista un loc in Romania in care cantitatea de ozon este comparabila cu cea din Alpii elvetieni. Locul este unic datorita aerului pur – Colibita, o localitate de pe Valea Bistritei, aflata la o altitudine de 900 de metri, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani. Valoarea concentratiei maxime de ozon masurata aici este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie in Romania este de 72,6 micrograme/m3, informeaza presa română.

Colibita a fost unul dintre cele mai atractive locuri pentru turisti si de aceste sarbatori. Pe langa aerul curat pe care il pot respira turistii, localitatea mai ofera si locuri de plaja la malul apei lacului de acumulare cu acelasi nume.

In zona se pot face si excursii, drumetii montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit de pastrav, clean sau caras. Zona are o reputatie turistica istorica. Intre 1923 si 1975, Colibita a fost o statiune balneoclimaterica, insa a fost desfiintata dupa ce s-a luat decizia sa se faca lacul de acumulare.

Autoritatile locale incearca sa transforme din Colibita intr-o statiune turistica. Deocamdata, poate fi declarata doar statiune turistica de interes local. Pentru a deveni statiune de interes national, trebuie sa existe un drum rutier modernizat si marcat cu semne de circulatie, transport in comun intre statiunea turistica si gara sau autogara, amenajarea si iluminarea locurilor de promenada, apa curenta si canalizare, precum si un numar de minim 500 de locuri de cazare in hoteluri si pensiuni.

In urma cu aproximativ 10 ani, in Colibita era in jur de 50 de case ale localnicilor. Acum sunt in jur de 400 de case de vacanta, pensiuni si vile. Pe malul lacului a fost construit si un complex turistic, unde o noapte de cazare costa 70 de lei (romanesti), in timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costa in jur de 450 de lei (romanesti).

loading...

Comments are closed.