Alte știri

Rămas fără permis de conducere și documentat penal pentru uz de acte false

Pinterest LinkedIn Tumblr

La controlul trecerii frontierei de stat, un conațional a prezentat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile competente ale Federației Ruse, cu indici rezonabili de falsificare. Incidentul a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În această dimineață, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene. Conducătorul auto de 27 de ani a oferit toate actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

În timpul examinării documentelor, polițistul de frontieră a observat lipsa elementelor de protecție asupra permisului de conducere. Audiat, tânărul s-a eschivat de a comunica detalii despre cele depistate. Ulterior, acesta a decis să facă cale întoarsă, iar la volanul autoturismului s-a urcat un alt moldovean.

Ca urmare, actul a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud. Dacă se va adeveri vinovăția, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 15 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art. 361, al.1 CP al RM.

Citește și: VIDEO // Trei tineri din capitală, reținuți de poliție pentru furt

loading...

Comments are closed.