Răsplată? Cetățenii au fost obligați să-i achite Domnicăi Manole prejudicii de 800 de mii de lei

Domnica Manole, Maia Sandu

Judecătorul Domnica Manole va primi despăgubiri de 800 de mii de lei din banii cetățenilor, conform unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău. Aceasta vine ca rezultat al acuzațiilor false de pronunțare a unei hotărâri ilegale în “dosarul referendumului”. Instanța de apel a respins apelurile depuse de Ministerul Justiției și de Procuratura Anticorupție, menținând astfel decizia inițială dată în 8 februarie. Decizia Curții de Apel Chișinău a fost adoptată cu doar câteva zile înainte de pronunțarea deciziei CC cu privire la lichidarea Partidului ȘOR.

Actul judecătoresc a fost pronunțat de magistrații Nelea Budăi, Ion Țurcan și Iurie Cotruță pe data de 13 iunie 2023, iar anunțul public a fost făcut tocmai miercuri, pe 12 iulie.

Despre examinarea cauzei nu s-a comunicat public, iar anunțul nu a fost publicat pe portalul Curții de Apel Chișinău, așa cum este prevăzut în Codul de procedură civilă și alte acte normative.

Decizia inițială a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, a fost dată pe 8 februarie 2023 de către magistratul Pentru Harmaniuc. Ulterior, în acest dosar, Domnica Manole a fost achitată după trei ani, când procurorul de caz, Eugen Rurac, a abandonat acuzațiile penale.

Curtea de Apel Chișinău a emis decizia pe data de 13 iunie, cu doar câteva zile înainte ca Partidul ȘOR să fie desființat printr-un act adoptat de Curtea Constituțională. Domnica Manole, fostă judecătoare la CAC, este acum judecător la Curtea Constituțională.

Merită menționat că Domnica Manole a fost numită judecător în timpul guvernării alianței ACUM-PSRM, iar ea a fost cea care a confirmat victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din toamna anului 2021.

Decizie CA Manole by Irina Miron

Total
0
Shares
Total
0
Share