Alte știri

Răspunsul lui Ion Ceban pentru Ala Nemerenco: “Nu am făcut și nu fac politică, doar politici, mai ales ce țin de situația COVID-19”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu am făcut și nu fac politică, doar politici, mai ales ce țin de situația COVID-19, este răspunsul lui Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău, după ce Ala Nemerenco a cerut ca politicienii să nu politizeze subiectul pandemiei.

În context, Ceban a cerut autorităților din Sănătate să utilizeze testele donate de România pentru testarea gratuită a profesorilor și lucrătorilor din Educație, fără a-i obliga pe aceștia să suporte cheltuielile.

“O simplă întrebare și precizare pe care ați uitat să o faceți?

Colegii din România urmează să doneze 100 de mii de teste Republicii Moldova.

Un gest foarte frumos pentru care le mulțumim.

Nu ar fi potrivit ca aceste teste să fie repartizate pentru profesori și să scoatem acea povară financiară de pe ei?”, declarat Ceban.

“Nu cred că alocarea banilor pentru Arena Chișinău a circa 68 de milioane este un pas strategic în condițiile actuale”, a mai adăugat edilul.

Referitor la vaccinarea personalului din sistemul educațional, primarul capitalei a menționat că acest proces nu poate fi prin șantaj și încălcarea dreptului la alegere și la muncă: “În loc să fie gestionată, a fost creată o nouă criză în sistemul educațional și s-a spus că asta ar fi metoda de a motiva profesorii să se vaccineze. Cum? Cu șantaj și încălcarea dreptului la alegere și la muncă!

Susțin vaccinarea și am organizat multiple acțiuni de promovare a imunizării inclusiv a profesorilor, iată de ce am obținut rata de vaccinare de peste 73 la sută a angajaților din domeniul educațional. Nu manipulați oamenii!”

Nu în ultimul rând, Ceban a atras atenția și asupra hotărârii CNESP privind programul redus al instituțiilor educaționale, în special al celor unde sunt clase primare: “Și încă o solicitare din partea parinților care sunt disperați și vor să iasă la proteste. Ei cer să întoarceți copiii la școală în regim obișnuit, mai ales clasele 1-4 și să poată reveni părinții la muncă”.

Amintim că o asociație de părinți a anunțat că va protesta în fața Guvernului împotriva ultimilor hotărâri ale CNESP. Protestul a fost anunțat pentru data de 1 septembrie curent.

loading...

Comments are closed.