Răspunsul lui Ion Chicu pentru Renato Usatîi: Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei

După ce Renato Usatîi a declarat că este dispus să aducă un lot de viziere și măști de protecție în doar 39 de ore, premierul Ion Chicu a venit cu un răspuns și cu o propunere pentru primarul de la Bălți, transmite Telegraph.md

Potrivit premierului, cu 3 săptămâni în urmă Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a încheiat un Contract de achiziție a 200 mii viziere (ecrane de protecție). Preventiv, a fost plasat anunțul pentru oferte. A participat doar o singură companie la concurs. Prețul vizierei lavabile inclus în Contract – 54 de lei. Achitarea – după livrare.

Până la ziua de astăzi nu este livrat nimic, pentru că totul ce se expediază de companie (din China) dispare pe drum. Respectiv, nici un bănuț din buget nu este cheltuit din suma rezervată.

”Am înțeles, că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere în țară cu 1 EURO. Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei, dacă timp de 5 zile livrează cantitatea prevăzută în Contractul de mai sus. Dacă nu le livrează, CAPCS îl va acționa în instanță pentru calomnie. Cel puțin”, a declarat premierul.

Potrivit șefului Executivului, săptămâna viitoare, autoritățile vor organiza un zbor cargo charter din China, pentru a aduce testele procurate, vizierele, măștile cu respirator, precum și alte echipamente și consumabile necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei.

”Intenția unor persoane iresponsabile ”de 1 EURO”, este de a zădărnici aprovizionarea țării cu aceste produse foarte importante pentru sănătatea și viața oamenilor”, este de părere Chicu.

Premierul a mulțumit companiilor, dar și universităților din țară, care au inițiat procesul de producere a echipamentelor de protecție (costume, viziere, etc).

”Procurăm absolut totul ce reușiți să produceți, dacă corespunde standardelor OMS. Știu că pentru viziere nu mai aveți materie primă necesară. Depunem eforturi pentru a debloca exporturile acestora din țările din regiune”, a punctat șeful Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share