Politic

Răspunsul României și Marii Britanii oferit solicitării CNA: Plahotniuc nu a fost localizat pe teritoriul țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor Centrului Național Anticorupție (CNA) de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul loc, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova. Conform răspunsurilor primite, acesta nu a fost localizat, deocamdată, pe teritoriul acestor două țări, scrie Cotidianul.md.

Purtătoarea de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a declarat pentru Cotidianul.md că, deocamdată, fostul lider al PDM nu a fost localizat pe teritoriul României și Marii Britanii.

„Au venit răspunsuri din partea României și Marii Britanii. Reprezentanții instituțiilor abilitate au spus că au luat act de demersurile noastre, se întreprind acțiuni și că, deocamdată, pe teritoriul lor Vladimir Plahotniuc nu a fost localizat”, a declarat Starinschi.

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a anunțat luni că Plahotniuc și familia acestuia au primit interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza acțiunilor de corupție a fostului lider PDM care au subminat justiția și au compromis procesele democratice în Republica Moldova.

Cu alte cuvinte, Mike Pompeo a anunțat că Vladimir Plahotniuc a intrat sub incidența unei legi americane care declară indezirabile pe teritoriul SUA persoanele implicate în acte de corupție în țările lor. Sub incidența legii cad și membrii familiei lui Plahotniuc.

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2019 CNA a transmis demersuri în România, Marea Britanie și SUA pentru a-l identifica pe teritoriul lor pe Plahotniuc, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova.

CNA a prezentat o cronologie a acțiunilor întreprinse în privința lui Plahotniuc, inclusiv copii ale demersurilor adresate către autoritățile celor trei state și reprezentanțelor diplomatice din Republica Moldova.

Citește și: OPINIE: Interdicția pentru Plahotniuc este și pentru Maia Sandu

loading...

Comments are closed.