Alte știri

Răsturnare de situație! Vlad Filat va putea candida pentru funcția de președinte al țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vlad Filat va putea ocupa orice funcție publică, inclusiv va putea candida anul viitor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Olesea Stamate, fostul ministru al Justiției din Guvernul Maiei Sandu, a explicat că prin decizia de eliberare condiționată înainte de termen, instanța de judecată ar fi anulat pedepsele complementare pe care le-a primit ex-Premierul.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Nu înțeleg de ce se eliberează de pedepsele complementare. Una era de a interzice ocuparea timp de cinci ani a anumitor funcții publice. De asemenea, retragerea Ordinului Republicii. Faptul că reduci pedeapsa principală, cu ce justifică eliberarea de pedepse complementare? Acei cinci ani care se referă la ocuparea funcției publice încep după eliberarea din penitenciar”, a declarat Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Amintim că astăzi, fostul Prim-ministru și președinte al PLDM, Vlad Filat, a fost eliberat după 4 ani de la reținerea sa.  Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Victor Rațoi, cel care, în octombrie 2015, a dispus arestul fostului Prim-ministru.

loading...

Comments are closed.