Război deschis în blocul ACUM! Deputat PAS cere ELIMINAREA unui deputat PPDA din blocul politic

ACUM, dezbinare, razboi, Blocul ACUM, PPDA, PAS,

Acuzațiile reciproce dintre Mihai Popșoi, deputat PAS și Iurie Reniță deputat PPDA, a atras implicarea scandal și a altor deputați din Blocul ACUM.

Ca reacție la scandalul dintre vicepreședintele Parlamentului și deputat din fracțiunea PAS, Mihai Popșoi și Iurie Reniță, deputat din fracțiunea PPDA, a intervenit și colegul lor din Blocul ACUM Radu Marian, deputat din fracțiunea PAS, care a declarat că „e o rușine această postare a lui Reniță pentru care va trebui eliminat din bloc! Sunt niște minciuni și aberații aruncată din ranchiună și ură față de propriul său coleg.”

Radu Marian îl apără pe Mihai Popșoi argumentând că acesta este acum la summit-ul PPE unde se întâlnește cu Dusk, Merkel și cei mai înalți demnitari europeni, iată de ce n-a putut fi azi la ședința comisiei. Îmi pare rău că distribuiți o astfel de porcărie. Doar perpetuați dezbinarea începută de Reniță. Rușine”

Radu Marian, Blocul ACUM, Iurie Reniță, Scandal, Dododnistul nostru, Popșoi Mihai

Scandalul dintre cei doi deputați ai Blocului ACUM, Iurie Reniță și Mihai Popșoi a început săptămâna trecută când Reniță a vorbit despre „dodonistul nostru” prima dată.
Atunci portalul DESCHIDE.MD a concluzionat că este vorba despre deputatul Mihai Popșoi, fiindcă la data de 9 noiembrie, acesta a participat la un eveniment, dedicat celor 90 de ani de la nașterea politicianului rus. Alături de Popșoi, la eveniment au participat Aureliu Ciocoi (consilier prezidențial pentru politică externă), Vasili Șova (vicepremierul pentru Reintegrare), Bogdan Țîrdea (deputatul PSRM), Victor Stepaniuc (membrul Consiliului societății civile pe lângă Președintele R.Moldova), Valeriu Pasat (ex-ministru al Apărării și ex-director SIS, decorat de Boris Elțîn cu Ordinul rus „Drujba” – Prietenie), dar și mai mulți deputați și senatori ruși. Prezența deputatului fracțiuni PAS Mihai Popșoi la evenimentele evocate mai sus trădează apartenența lui la gruparea antinațională a „națiuni civice moldovenești” și a persoanelor de încredere ale Federației Ruse în Republica Moldova. Totodată, Popșoi a participat acum o lună și la Conferința „10 ani pe calea consolidării prieteniei și cooperării ruso-moldovenești”, organizată de Centrul Rus de Știință și Cultură.

Ieri, 20 noiembrie, Iurie Reniță a declarat că deputatul ACUM, Mihai Popșoi este „inițiatorul obstrucționării activității Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană”. Reniță a explicat că Popșoi împreună cu deputații socialiști, prin neparticiparea lor la ședințele săptămânale obstrucționează activitatea comisiei pentru a treia oară consecutiv.

Deputatul ACUM, Mihai Popșoi susține că Iurie Reniță este „un mincinos și un invidios ordinar”. Acesta l-a mai acuzat pe Reniță că l-a slujit pe Plahotniuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share