Social

Reacția fostului șef IGP Alexandru Pânzari după ce azi a fost restabilit și demis din funție

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova, Alexandru Pînzari a fost astăzi, 29 ianuarie 2020, restabilit și totodată demis din funcția de șef al IGP.

După anunțul care s-a făcut în ședința Guvernului, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, a publicat un mesaj pe pagina sa de facebook prin care anunță despre restabilirea și plecarea sa din funcție.

Mesajul integral:

„Dragi colegi și prieteni!

Vă anunț că astăzi, prin Hotărâre de Guvern, am fost repus în funcția de șef al IGP. Dar, prin aceeași Hotărâre de Guvern, am plecat din această funcție, din propria dorință.

Această decizie este cea mai bună, pentru toate părțile.

Sincer, a fost și este o mare plăcere, dar și o enormă responsabilitate să fii în serviciului cetățenilor, mai ales când și REUȘEȘTI.

Aduc mulțumiri Domnului Alexandru Jizdan, care m-a înaintat la această funcție de conducere, dar și tuturor colegilor din Poliția Republicii Moldova, una dintre cele mai numeroase instituții ale Ministerului Afacerilor Interne.

Mulțumesc familiei mele: Oxana, Artiom, Bogdan, Daria pentru răbdare, suport și grijă!

Nu sunt eu în măsură de a-mi da calificative, în special de laudă. Cetățenii Republicii Moldova sunt cei mai buni judecători și doar ei ne vor contabiliza realizările.

De-a lungul celor peste trei ani cât am activat în această funcție, am avut atâtea conlucrări cu partenerii strategici, oameni din organizațiile neguvernamentale, administrativ teritoriale, dar și simpli cetățeni, cu care am reușit, cu eforturi comune, să facem multe lucruri frumoase și bune, zic eu.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, încredere și respect! Să știți că am același sentiment de respect și apreciere pentru fiecare. Vă doresc tuturor, răbdare și putere de muncă, pentru că ne dorim ca aici, acasă, să ne simțim în siguranță, oricând și oriunde.🤝

Menționăm că Alexandru Pînzari, a fost demis ilegal anul trecut, de către Ministerul Afacerilor Interne condus pe atunci de către Andrei Năstase. O decizie în acest sens a fost pronunţată, 27 ianuarie, de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Rîşcani. Totodată, magistrații au obligat Ministerul Afacerilor Interne să-l restabilească în funcție și să-i fie achitate salariile pe toate lunile în care acesta a absentat forțat de la postul său de muncă.

Telegraph.md amintește că MAI a declarat că ar putea contesta decizia de judecată dacă nu vor ajunge la un consens în discuții cu Alexandru Pânzari.

loading...

Comments are closed.